Familjen bakom

Vi, Therese och Elin, är uppvuxna strax utanför den lilla byn Ljungskile, där vi simmade och seglade optimistjolle på viken om sommaren, och åkte skridskor om vintern. Det var här vår kärlek för västkusten väcktes till liv. Vi har inte alltid varit bästa vänner men med åldern har vi kommit att stå varandra mycket nära…

Under vinterhalvåret är vi ett lite mindre gäng som njuter av soliga vinterdagar här i Kungshamn; Malin, Sebastian, Sibel, Linus, Elin & Therese… men nu efter ännu en höst & vinter har vi utökat teamet rejält med enbart rena ortsbor eller personer med stark koppling till Kungshamn; Lisa, Hanna, John &  Doigna vänder tillbaka och nykomlingarna skiner med sin närvaro och vilja att lära: Josefin, Tilda, Wilda, Ella, Mustafa, Javad, Anil, Linneá, Amjad, Matilda, Aiste, Paulin & Annie.

Restaurangchef

Högsta hönset, Therese
Den som håller i trådarna på båda restaurangerna.

Har alltid arbetat hårt för det hon tror på med en passion utöver det vanliga för allt hon ger sig in i. En naturlig ledare som motiverar andra till att ingenting är omöjligt så länge man arbetar stenhårt.

Som ung pysslade hon med ITF Taekwon-Do i både Stenungsund och Uddevalla, både som aktiv och även som ledare.
Alltid haft en kärlek till ett aktivt liv. Åkt mycket skidor, även cyklat och vandrat när tid funnits.
Pluggade mediateknik på Östrabogymnasiet i Uddevalla och tog studenten 2003.

Flyttade till Norge 2005 och började sin restaurangbana där, en bana som sedan tagit henne till både Danmark och Frankrike innan det så var dags att vända hemåt 2015.

Lillchefen

Lillasyster, Elin
Mycket social och öppen person med musik som största passion som liten. Detta har fått henne att förstå meningen med teamwork och hårt arbete.
Det var lillsyrran som visade vägen, det var hon som började inom restaurang. Där kunde hon göra det som hon brinner för mest för, dvs hjälpa till att skapa något genuint och ge alla gäster en god professionell upplevelse och service samtidigt som hon hela tiden har glimten i ögat.

Började sin restaurangbana som utbildad bartender och servitris genom Göteborgs Bartenderskola 2004. Har jobbat och studerat på flera håll i världen, bl.a Australien där hon även tog turismexamen.

När det så var dags att öppna restaurang i Sverige sommaren 2015 flyttade hon hem till Sverige igen och bosatte sig i Kungshamn.
Till en början fortsatte hon jobba som servitris och bartender, men under julen 2015 blev hon inkastad i köket. Sedan dess har hon varit fast där under högsäsongen och vidareutvecklat sitt redan stora kunnande med matlagning. Har utvecklat ett härligt samarbete i köket med Linus.
Väldigt ödmjuk och lyhörd och ser hela tiden till övriga personalens bästa.

Köket - hjärtat i restaurangen

Kökschef, Linus
En grabbig man på 30 bast. Inflyttad i Kungshamn sedan mars -18. Bodde innan dess i Uddevalla men uppväxt i Ljungskile. Har jobbat i branschen sen sensommaren -06 och har under den tiden hunnit med ett flertal restauranger i Uddevalla med omnejd, och har tagit med sig mycket lärdom från alla dessa jobb.

Min inspiration i köket hämtar jag dels från tidigare jobb, dels från personliga restaurangbesök och dels läser jag mig till inspiration. Lägger alltid en stor personlig touch vid skapandet, både med smaker och det visuella. När jag planerar en rätt ser jag alltid rätten framför mig så att den ser bra ut, både färgmässigt och formmässigt. Är inte en rätt snygg nog att se på, är den inte bra nog att servera.
Jag är inte rädd för att testa oväntade komponenter tillsammans, mycket för att 'sticka ut' och mycket för att ge gästen en wow-upplevelse. Man ska inte laga mat eller skapa rätter på rutin, utan det ska alltid vara kärlek i maten.
Jag ställer stora krav på oss alla i köket, framförallt på mig själv, för att allt ska vara på så hög nivå som är möjligt.

Sommaren 2015, 2016, 2017 & 2018

2018
Nu körde det... ca18min väntetid på huvudrätter hela högsommaren, bästa räkmackan och wow vilken torskrygg. Allt tack vare ett fantastiskt team med året-runtarna som stöttepelare och våra fantastiska nya personal med Lisa, Mustafa, Andreas, Hanna & Matte i spetsen. Varmaste sommaren någonsin innebar också kasta-sig-i-havet-pauser istället för rökpauser både under, före och efter service... gud vad vi älskar den svenska sommaren när den är som bäst =)

2017
En sommar som var så lovande, men vart några sena avhopp & vår popularitet bland våra gäster gjorde att vi alla fick arbeta lite extra hårt också denna sommaren. Årets stjärnskott var Tom "the lightning" i disken, Julia "the terminator" som slungade ut perfekta räkmackor, desserter, sallader & nachos samt Malin "The charmer" på golvet som snabbt blev fullfjädrad servitris över natten. De kunde utvecklas och luta sig mot våra furor "Kristin", "Erika" & "Sebastian". Ett stort tack också till Dennis i köket som hjälpte till att fokusera på att kunna producera kvalitet på hög nivå också under sommarmånaderna. Samt Jimmy, Robin, Melker & Linus som kom in lite mitt under hetluften. Ni är alla helt fantastiska!!

2016
"Sebbe, Erika & Mike" var guldkornen vi arbetat med under hela vintern och härliga "Alex" från förra sommaren kom tillbaka för ytterligare en sommar. Därtill fick vi välkommet tillskott till familjen i form av Malin, Natalie, Mikaela, John & Alex som alla visade framfötterna och en personlighet & livs glädje vi gärna se hos oss igen också nästa sommar =)

2015
Vi vill tacka er alla: Dan, Sebbe, Bella, Fanny, Erika, Fred, Mike, John, Alex & Sofie för en hård, utmanande men fantastisk första sommar säsong med många skratt & minnen med ett fantastiskt resultat som vi alla kan ta del av varje gång vi är i restaurangen.

Inför sommaren 2019 söker vi nu utökning både i köket, disken och på golvet...
(för mer info se under "kontakt").